Τμήμα Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας

Ημέρες Καριέρας 2024 Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Συνεδριακό Κέντρο “Κάρολος Παπούλιας”

23 Μαίου 2024

Ημέρες Καριέρας 2024

Η Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει την εκδήλωση «Ημέρα Καριέρας 2024» στις 23 Μαΐου 2024.

H «Ημέρα Καριέρας» είναι μια ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς αποτελεί μία μεγάλη συνάντηση τελειόφοιτων και αποφοίτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με εκπροσώπους και στελέχη επιλογής προσωπικού ελληνικών και διεθνών εταιριών.

Σκοπός των «Ημερών Καριέρας» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είναι η υποστήριξη νέων ανθρώπων στη σύνδεσή τους με τον παραγωγικό ιστό της χώρας και η διασύνδεση των επιχειρήσεων με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, προκειμένου να διευκολυνθούν στην αναζήτηση νέων συνεργατών.

Κατά τη διάρκεια της «Ημέρας Καριέρας 2024» οι απόφοιτοι και φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν δια ζώσης συνεντεύξεις δικτύωσης με τους εκπροσώπους των συμμετεχουσών επιχειρήσεων.

Επιχειρήσεις

Η Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προσκαλεί επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στην “Ημέρα Καριέρας 2024” που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαΐου 2024.

H “Ημέρα Καριέρας 2024” είναι για την επιχείρησή σας μια σημαντική ευκαιρία για:

 • Να γνωρίσετε τελειόφοιτους, μεταπτυχιακούς φοιτητές και αποφοίτους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και να διερευνήσετε δυνατότητες και ευκαιρίες συνεργασίας μαζί τους.
 • Να πραγματοποιήσετε προσωπικές συνεντεύξεις με τους υποψήφιους που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.
 • Να επιδείξετε υψηλό πνεύμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, συμβάλλοντας στο να έχουν οι φοιτητές και απόφοιτοι τις πρώτες τους εμπειρίες δικτύωσης και διαχείρισης της σταδιοδρομίας τους.
 • Να ενισχύσετε την εικόνα της επιχείρησής σας και να προβάλλετε τις δραστηριότητες, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας στους αποφοίτους και τους φοιτητές, που αποτελούν ένα δυναμικό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, αλλά και στο ευρύτερο κοινό.
 • Να διερευνήσετε ευκαιρίες και πεδία συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Η «Ημέρα Καριέρας 2024» (ΗΚ 2024) είναι μια ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με σκοπό την υποστήριξη νέων ανθρώπων στη σύνδεσή τους με τον παραγωγικό ιστό της χώρας και τη διασύνδεση των επιχειρήσεων με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, προκειμένου να διευκολυνθούν στην αναζήτηση νέων συνεργατών.

Η Ημέρα Καριέρας 2024 θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαΐου 2024 στο ισόγειο του Συνεδριακού Κέντρου “Κάρολος Παπούλιας” του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που βρίσκεται στο κέντρο της Πανεπιστημιούπολης Ιωαννίνων. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 10.30 πμ και θα λήξει στις 18.00 μμ.

Φέτος στην ΗΚ2024 οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε μια πολύ σύντομη παρουσίαση (έως 10 λεπτά) στο αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου “Κάρολος Παπούλιας.

Μπορείτε να παρουσιάστε θέματα σταδιοδρομίας, τεχνικών και εργαλείων διεκδίκησης θέσεων εργασίας, να αναφερθείτε στο εργασιακό περιβάλλον, στις εργασιακές σχέσεις, σε συμβουλές προς φοιτητές και αποφοίτους που ενδιαφέρονται να εισέλθουν στον εκάστοτε επαγγελματικό κλάδο ή να ανατρέξετε στο δικό σας επαγγελματικό μονοπάτι και να ενσωματώσετε στην παρουσίασή σας την εκπαιδευτική και επαγγελματική σας πορεία, τα κριτήρια επιλογής καριέρας καθώς και τις υπάρχουσες εργασιακές προκλήσεις.

Λόγω των περιορισμένων θέσεων στην εν λόγω δράση, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάσει του χρόνου υποβολής της δήλωσης συμμετοχής στο email dasta@uoi.gr , μέχρι τη συμπλήρωση των 20 συμμετοχών.

Η Ημέρα Καριέρας 2024 του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο του Συνεδριακού Κέντρου “Κάρολος Παπούλιας” του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, έκτασης 489 τ.μ.. Πρόκειται για έναν σύγχρονης αρχιτεκτονικής, εντυπωσιακό χώρο, στον οποίο θα τοποθετηθούν τραπέζια για όλες τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις, σε ανοικτή διάταξη, χωρίς εμπόδια. Στόχος είναι να υποστηρίξουμε τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης με τους φοιτητές-αποφοίτους και συνύπαρξης με τις άλλες συμμετέχουσες επιχειρήσεις, δημιουργώντας θετικό επικοινωνιακό κλίμα.

Πώς θα είναι ο χώρος για την επιχείρησή μου;

Σε κάθε επιχείρηση θα διατεθεί τραπέζι και δύο-τρεις καρέκλες συνεργασίας (μία-δύο για τα στελέχη της επιχείρησης και μια για τον απόφοιτο-φοιτητή). Πάνω στο τραπέζι θα υπάρχει ειδικό σταντ με φυλλάδιο το οποίο θα προβάλλει την επωνυμία και το logo της επιχείρησης. Επίσης, πάνω στο τραπέζι θα μπορείτε να τοποθετήσετε ενημερωτικό υλικό (π.χ. φυλλάδια, κάρτες), ενώ δίπλα στο τραπέζι θα μπορείτε να τοποθετήσετε, αν έχετε, σταντ δαπέδου με banner.

 • Ο χώρος θα είναι ανοικτός για το “στήσιμο” από τις 8:30 π.μ., εκείνη την ημέρα. Οι συνεργάτες της ΔΑΣΤΑ θα βρίσκονται στο χώρο για να σας υποδεχτούν και να σας κατευθύνουν. Καλό είναι να βρίσκεστε στο χώρο το αργότερο έως τις 10:00 π.μ.
 • Στο χώρο θα υπάρχει WiFi με ελεύθερη πρόσβαση.
 • Στο χώρο θα υπάρχουν παροχές ηλεκτρικού ρεύματος για φόρτιση συσκευών. Σημειώνουμε ότι οι παροχές αυτές δεν θα φτάνουν δίπλα στο τραπέζι σας.
 • Για τα στελέχη των επιχειρήσεων θα υπάρχει διαθέσιμος μπουφές με καφέ καθ΄όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και ελαφρύ γεύμα από τις 14.30 μ.μ. -15.30 μ.μ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρξουν διάφορες δραστηριότητες προβολής (φωτογραφίες, βίντεο από ΜΜΕ), οι οποίες θα αξιοποιηθούν περαιτέρω από τη Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας σε ενέργειες προώθησης των Ημερών Καριέρας και άλλων συναφών δραστηριοτήτων της. Παρακαλούμε ενημερώστε τη Γραμματεία της εκδήλωσης στην περίπτωση που δεν επιθυμείτε να συμπεριλαμβάνεστε στις φωτογραφίες ή το λοιπό υλικό δημοσιότητας. Σας υπενθυμίζουμε ότι τα προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων θα πρέπει να αξιοποιηθούν μόνο στο πλαίσιο αναζήτησης ανθρώπινου δυναμικού και όχι σε ενέργειες προώθησης και πώλησης προϊόντων και υπηρεσιών.

Ο χαρακτήρας της εκδήλωσης θα είναι αυτός ενός “Career Fair”.

Στόχος είναι οι συμμετέχοντες απόφοιτοι/φοιτητές να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε συνεντεύξεις δικτύωσης με τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις, χωρίς προκαθορισμένα ραντεβού. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να επιλέγουν ελεύθερα την επιχείρηση με την οποία επιθυμούν να συζητήσουν, όταν θα έρθει η σειρά τους (θα υπάρχει σειρά αναμονής για κάθε τραπέζι συμμετέχουσας επιχείρησης).

Οι συμμετέχοντες απόφοιτοι/φοιτητές θα προσκομίζουν στην επιχείρηση το Βιογραφικό Σημείωμα τους σε έντυπη μορφή.

Οι συνεντεύξεις με τους αποφοίτους/φοιτητές έχουν στόχο να τους δοθεί η δυνατότητα μιας πρώτης εμπειρίας συνέντευξης με μια επιχείρηση και δυνητικό μελλοντικό εργοδότη. Στο πλαίσιο αυτό θα μπορούσατε να τους δώσετε χρόνο να αυτοπαρουσιαστούν, να σας δώσουν το Βιογραφικό τους Σημείωμα, να ενημερωθούν για τις δυνατότητες συνεργασίας με την επιχείρησή σας (τι προφίλ ζητάτε από τους συνεργάτες σας, δυνατότητες πρακτικής άσκησης) και να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες της επιχείρησής σας.

Η διάρκεια των συνεντεύξεων θα πρέπει να είναι περίπου των 10 λεπτών, ανάλογα βέβαια και με τον αριθμό αποφοίτων/φοιτητών που θα περιμένουν να σας συναντήσουν.

Όσες επιχειρήσεις εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στην ΗΚ2024 μέσω της φόρμας, θα λάβουν ενημερωτικό email με τα βήματα ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ της εγγραφής τους.
Email: dasta@uoi.gr, Tηλ.: 2651009046, 2651007278, 2651008454

Υποψήφιοι

Αγαπητοί/ες απόφοιτοι, φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,

Η Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σας προσκαλεί να συμμετέχετε στην εκδήλωση “Ημέρα Καριέρας 2024” στις 23 Μαΐου 2024 στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων “Κάρολος Παπούλιας”.

Η «Ημέρα Καριέρας 2024» είναι ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που επιδιώκει να φέρει τους φοιτητές και απόφοιτους του σε επαφή με τον επιχειρηματικό και επιχειρησιακό κόσμο.

Συμμετέχοντας στην ΗΚ2024 του Πανεπιστημίου Ιωάννινων μπορείτε:

 • να γνωρίσετε τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις που αναζητούν ανθρώπινο δυναμικό,
 • να αντλήσετε ενημέρωση σχετικά με τις προοπτικές απασχόλησης και απαιτήσεις επαγγελματικών κλάδων,
 • να διεκδικήσετε μια θέση εργασίας ή πρακτικής άσκησης που σας ενδιαφέρει άμεσα ή μελλοντικά,
 • να πραγματοποιήσετε συνεντεύξεις γνωριμίας με στελέχη επιχειρήσεων,
 • να αντλήσετε ενημέρωση αναφορικά με την προοπτική απασχόλησης σε συγκεκριμένες εταιρείες
 • να διευρύνετε το δίκτυο των επαφών σας

 

Δομή Απασχόληση & Σταδιοδρομίας

Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Η “Ημέρα Καριέρας 2024” είναι μια σημαντική ευκαιρία για εσάς, για:

 • να πραγματοποιήσετε μίνι-συνεντεύξεις συζητήσεις με στελέχη επιχειρήσεων,
 • να διεκδικήσετε μια θέση εργασίας ή πρακτικής άσκησης
 • να αντλήσετε ενημέρωση αναφορικά με την προοπτική απασχόλησης σε συγκεκριμένες εταιρείες
 • να αντλήσετε ενημέρωση σχετικά με τις προοπτικές απασχόλησης και απαιτήσεις επαγγελματικών κλάδων
 • να διευρύνετε το δίκτυο των επαφών σας

Για να λάβετε μέρος στην Ημέρα Καριέρας 2024 θα πρέπει:

 • να εγγραφείτε στο Πληροφοριακό Σύστημα της ΔΑΣΤΑ
 • να ενημερωθείτε προσεκτικά για το προφίλ των επιχειρήσεων που παίρνουν μέρος στην εκδήλωση, τόσο από το σύντομο κείμενο που υπάρχει στον ιστότοπο της εκδήλωσης:   https://career.uoi.gr/career-days-2024  ,  όσο και από τον ιστότοπο της ίδιας της επιχείρησης, καθώς και για το προφίλ συνεργάτη που αναζητούν.
 • να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση στη Φόρμα εγγραφής για ΗΚ2024. Η φόρμα για τη δήλωση συμμετοχή σας θα ενεργοποιηθεί μετά την ανακοίνωση της λίστας των επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση, προκειμένου να είστε πλήρως ενημερωμένοι.
 • να ετοιμάσετε το βιογραφικό σας σημείωμα και να έχετε μαζί σας αρκετά αντίτυπα, τα οποία θα δώσετε στα στελέχη των επιχειρήσεων που θα συναντήσετε. Δεν θα υπάρχει δυνατότητα αναπαραγωγής των βιογραφικών σας σημειωμάτων στο χώρο της εκδήλωσης.
 • να παρακολουθήσετε τα «Εργαστήρια Προετοιμασίας για την Ημέρα Καριέρας 2024»
 • να αποδεχτείτε τους όρους για τη διαχείριση προσωπικών δεδομένων, αφού πρώτα τους διαβάσετε.

Η εκδήλωση δεν περιλαμβάνει προκαθορισμένα χρονικά ραντεβού με τις επιχειρήσεις. Όταν θα εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης, θα ενημερώσετε τη γραμματεία της εκδήλωσης για την προσέλευσή σας και οι συνεργάτες μας θα σας καθοδηγήσουν στο χώρο.

Σε περίπτωση που η σειρά αναμονής για μια εταιρεία συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό ατόμων, μεγαλύτερο των 4, οι διοργανωτές θα σας κατευθύνουν σε εναλλακτικές εταιρείες για δική σας διευκόλυνση.  

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι θα πρέπει να είστε ήδη καλά ενημερωμένοι για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις και να έχετε δηλώσει ποιες θα συναντήσετε. Ο χρόνος που θα έχετε στη διάθεσή σας για την επαφή σας με μια επιχείρηση είναι περιορισμένος, περίπου 10 λεπτά, και επομένως όσο καλύτερα προετοιμασμένοι είστε, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχετε. Η πολύ καλή γνώση του εταιρικού προφίλ αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχή έκβαση της συνάντησης/συνέντευξη γνωριμίας. 

Συμμετέχοντες στην εκδήλωση, οι οποίοι δεν επιθυμούν να φωτογραφηθούν ή και να βιντεοσκοπηθούν, παρακαλούνται να ενημερώσουν τη γραμματεία της εκδήλωσης. 

Προκειμένου να προετοιμαστείτε καλύτερα για την “Ημέρα Καριέρας 2024” σας προτείνουμε να συμμετέχετε σε ένα από τα εργαστήρια που διοργανώνει η Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας σε συνεργασία με στελέχη επιλογής προσωπικού σχετικά με τη συγγραφή Βιογραφικού Σημειώματος και τη διαχείριση της συνέντευξης.
Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

 • 14/05/2024 ώρα 13:00 μ.μ. – 14:00 μ.μ.

Τίτλος εργαστηρίου:  “Kaizen Gaming: Unlocking Success – Insights and Interview Tips for Career Days” από την Kaizen Gaming (Διαδικτυακά)

Link παρακολούθησης:   https://shorturl.at/uyDLX 

 • 16/05/2024 ώρα 11:30 π.μ. – 13:00 μ.μ.

Τίτλος εργαστηρίου: “Πως να δημιουργήσεις ένα πετυχημένο βιογραφικό σημείωμα”,  Αναστάσιος Φούκης, HR Manager και Άννα Παππά,  HR Assistant & Economist στη Terracom A.E.    (Δια Ζώσης)

Αίθουσα Σεμιναρίων Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  (Δια Ζώσης).  

 • 17/5/2024 ώρα:15:00 μ.μ. – 17:00 μ.μ.

Τίτλος εργαστηρίου: “Βιογραφικό σημείωμα και LinkedIn”

Νίκος Πατσέλης , Εργασιακός Σύμβουλος, Επιστημονικός Συνεργάτης ΙΝΕ-ΓΣΕΕ. Αμφιθέατρο Κεντρικής Βιβλιοθήκης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  (Δια Ζώσης) .

Φόρμα εγγραφής στα τρία εργαστήρια προετοιμασίας:  https://forms.gle/yJkSSEwRzaBGYH238

Επίσης, σας προτείνουμε να αξιοποιήστε το ενημερωτικό υλικό για τη Σύνταξη του Βιογραφικού Σημειώματος.

Μη διστάσετε να έρθετε σε επαφή μαζί μας για τη συμμετοχή και καλύτερη προετοιμασία σας .

Μη διστάσετε να έρθετε σε επαφή μαζί μας για τη συμμετοχή και καλύτερη προετοιμασία σας .

Email: dasta@uoi.gr, Tηλ.: 2651009046, 2651007278, 2651008454

 

Για τη συμμετοχή σας την «Ημέρα Καριέρας 2024» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.

Συμμετέχουσες Επιχειρήσεις

Δείτε τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην Ημέρα Καριέρας της Δομής Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας

Ημέρες Καριέρας 2024

 • 00Ημέρες
 • 00Ώρες
 • 00Λεπτά
 • 00Δεύτερα

Τοποθεσία

Ημερομηνία

Επικοινωνία

Διοργάνωση

Συνεδριακό Κέντρο
“Κάρολος Παπούλιας”

23 Μαίου 2024

Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας

Μετάβαση στο περιεχόμενο