Τμήμα Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας

Επιχειρηματικότητα

Επιχειρηματικότητα είναι η δράση πάνω σε ευκαιρίες και ιδέες και έχει αποτέλεσμα το μετασχηματισμό τους σε αξία για τους άλλους. Η αξία που δημιουργεί μπορεί να είναι οικονομική, πολιτική ή κοινωνική.

Στον πυρήνα της επιχειρηματικότητας βρίσκεται η ικανότητα να αναγνωρίζετε ευκαιρίες και να δημιουργείτε λύσεις. Η επιχειρηματικότητα είναι επίσης συχνά συνδεδεμένη με τον όρο “επιχειρηματικό πνεύμα” (entrepreneurial spirit), που αναφέρεται στην προθυμία και τη διάθεση να αναλαμβάνετε ρίσκα, να δοκιμάζετε νέες ιδέες και να μετατρέπετε τις ευκαιρίες σε επιτυχία.

Για εσάς, φοιτητές, φοιτήτριες, απόφοιτους και απόφοιτες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η επιχειρηματικότητα μπορεί να αποτελέσει επιλογή της σταδιοδρομίας σας, μια ευκαιρία να εφαρμόσετε τις γνώσεις και τις δεξιότητες σας. Μπορεί να αποτελέσει τον δρόμο για τη δημιουργία δικής σας επιχείρησης ή για την συμβολή σας στην επιχειρηματική κοινότητα, καθώς και να δημιουργήσετε καινοτόμες λύσεις για την κοινωνία.

Και σε αυτή την επιλογή της σταδιοδρομίας σας ή στη διερεύνηση αυτής της επιλογής και την ενδυνάμωσή σας αξιοποιείστε τους διαθέσιμους πόρους του Πανεπιστημίου σας.

Συμμετέχετε στις ημερίδες, εκδηλώσεις και δράσεις που διοργανώνει η ΔΑΣΤΑ και η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, με σκοπό την πληροφόρησή και εκπαίδευσή σας και την καλλιέργεια επιχειρηματικού πνεύματος, όπως και εξειδικευμένων εργαστηρίων για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων.

Στην παρούσα ενότητα θα βρείτε υλικό για την καθοδήγησή σας σε όλα τα στάδια του σχεδιασμού και υλοποίησης μιας επιχειρηματικής ιδέας και επιπρόσθετα επισκεφτείτε τη σελίδα της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας και ενημερωθείτε για τα προγράμματα και τις υπηρεσίες που παρέχονται για εσάς.     

Σε κάθε περίπτωση είμαστε στο πλευρό σας, για να σας ακούσουμε και να συνδράμουμε στις αναζητήσεις σας και στην πρόοδο σας!